All

Lifestyle

Zanimljivosti

Putovanja

Novosti

Kuhinja

Sport

VODIČ ZA NAJBOLJE DELOVE MESA - TELETINA

VODIČ ZA NAJBOLJE DELOVE MESA - TELETINA

Proleće nam donosi mnogo novih ukusa, a posebno mesto među njima zauzima mlada teletina! Izuzetno mekana, blagog ukusa, odlično se kombinuje sa svim prolećnim sastojcima, od raznog povrća do mladih krompirića. Teletina se, zahvaljujući svom blagom ukusu, podjednako dobro slaže i sa sastojcima jačeg ukusa, lukom i začinima. Mlada teletina važi za najkvalitetnije meso, bogato proteinima, gvožđem, kalijumom, cinkom i vitaminima D i B. Razlikuje se od govedine po ukusu, ali i po boji. Teletina je po pravilu svetlija, jer je meso mlado i blažeg ukusa. Teletina je glavni sastojak vrhunskih jela svetskih kuvara, od Austrije, Švajcarske, do Italije, Francuske i Nemačke. Poznato jelo je ragu od telećeg mesa u belom sosu, koji se tradicionalno priprema u Nemačkoj. Teletinu takođe možete pripremati i u svom domu, a tom prilikom treba znati koje meso je najbolji izbor za određeno jelo. U nastavku vam donosimo vodič za najukusnije delove teletine.